Blog

Ben jij klaar om je lieveling op te offeren voor meer resultaat (in je training)?

Ben jij klaar

Als je met deelnemers werkt aan trainersvaardigheden, is het voor mij als trainer echt een “kill your darlings” festijn. Ik zou zoveel over het vak willen laten ervaren dat ik ook hele mooie nuttige dingen moet weglaten door tijdsgebrek. Gelukkig vind ik daar steeds beter mijn weg in, geholpen door te focussen op de leervragen die ik vooraf uit de intakes met deelnemers haal.

De rode draad van mijn train-de-trainersdagen is bewust kiezen. Als trainer maak je keuzes in elke fase van het traject en de trainingsdag. Zo kies je aan het begin van een traject bijvoorbeeld al vaak welk deel van de klantvraag je met training kunt oplossen. En welk deel zelf intern bij de klant moet worden opgepakt. Vervolgens maak je bij je design al bewust keuzes qua indeling, vorm en opbouw van de dag. Wat past deze groep? Wat hebben ze echt nodig? Wat moet er in ieder geval gebeuren?

En dan valt er tijdens de trainingsdagen ook nog genoeg te kiezen; Welke ruis pak je op? Dient deze vertraging het doel of niet? Ga ik deze oefening plenair doen of in tweetallen?
De hele dag schrap je, wijzig je, vul je aan en kies je bewust voor iets. Dat is belangrijk, omdat je dan als trainer je keuzes op elk gewenst moment achter je beslissing kunt staan. Een doordacht en doelbewust antwoord op de terechte vraag die je soms krijgt: waarom doen we dit (zo)?

Reacties ( 0 )

    Laat een reactie achter

    Your email address will not be published. Required fields are marked *